Leids stel grote verbouwingswinnaars van House Rules

Leids stel grote verbouwingswinnaars van House Rules

LEIDEN – Het beloofde een spannende finale te worden, woensdagavond bij House Rules. Na een paar uur nagelbijten werden Leidenaren Gaston & Lorenzo de grote winnaars van het Net5-verbouwingsprogramma!

Beauty & The Beast

Bloedstollend spannend was het voor Teams Blauw en Team Groen. De Leidenaren Gaston & Lorenzo, die al vanaf de eerste aflevering door het leven gingen als zelfbenoemde Beauty & The Beast, hadden alle mogelijke middelen ingezet om hun stadsgenoten ertoe te bewegen voor Team Blauw te stemmen.

Stemmen via SMS

Na de laatste aflevering zat hun werk erop en viel er niets meer te verbouwen. De twee teams die in de finale tegenover elkaar stonden, Gaston & Lorenzo en Johan & Nicole, waren de afgelopen week overgeleverd aan het publiek. Via sms kon er gestemd worden op het favoriete team. En dat werd massaal gedaan. In de polls halverwege de week leken Gaston & Lorenzo flink vooruit te lopen, maar op magische wijze was tijdens de eerste tussenstand het verschil tussen beide teams verrassend… Nihil.

Onderbreking

Tijdens de finale moest de kijker nog een uurtje bezien hoe topkok Robert Kranenborg van een groep jongeren met een beperking een volleerde keukenbrigade probeerde te maken. Dat gaf het publiek de kans om nog eens extra op zijn of haar favoriet te stemmen, en voerde de spanning alleen nog maar meer op.

Absolute hoofdprijs

Eenmaal terug in de studio bij presentatrice Daphne Bunskoek en haar bloednerveuze kandidaten was er geen twijfel meer mogelijk: Team Blauw, oftewel Leidens verbouwingstrots Gaston & Lorenzo gingen er dankzij 52 procent van de stemmen met de absolute hoofdprijs vandoor: twee jaar lang hypotheekvrij leven!

Foto: J2TV / Gerlinde Vliegenthart

reacties