Leids turntalent Juliëtte Pijnacker in Jong Oranje

Leids turntalent Juliëtte Pijnacker in Jong Oranje

LEIDEN – De 13-jarige Leidse turnster Juliëtte Pijnacker is geselecteerd voor de Jong Oranje-selectie van de turnbond KNGU.

Eliteteam van de turnbond

Na een zware instroomtest, waarop niet alleen elementen op toestellen maar ook kracht- en lenigheid werden beoordeeld, kreeg de Leidse turnster te horen dat ze toegelaten was tot het eliteteam van de turnbond. De turnsters van Jong Oranje kunnen uitkomen voor Nederland bij internationale juniorenwedstrijden.

Internationale wedstrijden

De Jong Oranje-talenten zijn allemaal in de leeftijdscategorie 2002 en 2003. Ze trainen elke maand drie dagen met elkaar in het nationaal turncentrum in Heerenveen. Daar bereiden ze zich voor op internationale wedstrijden. Dit jaar staat onder andere het EYOF, European Youth Olympic Festival, in de Hongaarse stad Györ op het programma. Juliëtte gaat keihard werken om een plekje in het EYOF team te bemachtigen.

Lange dagen

Het leven van de jonge turnster speelt zich grotendeels af in de hoofdstad. Niet alleen traint ze bij de Amsterdamse eredivisievereniging Turnz Amsterdam Gymnastics, ook haar VWO opleiding volgt ze op het Caland Lyceum in Amsterdam.
“Turnen is mijn passie, daar heb ik veel voor over”, zegt Juliëtte. “Het is dan superleuk dat ik in Jong Oranje zit, dan weet je dat de lange dagen ook hun vruchten afwerpen. Ik heb veel zin in de Jong Oranje-trainingen, het is heel bijzonder als je je land mag vertegenwoordigen op wedstrijden”. 
Foto: PR

reacties