Leids turntalent Juliëtte Pijnacker straalt op EYOF

Leids turntalent Juliëtte Pijnacker straalt op EYOF

LEIDEN – De 14-jarige turnster Juliëtte Pijnacker heeft haar deelname aan de Europese Jeugd Olympische Spelen, de EYOF, in het Hongaarse Györ succesvol afgesloten. In een uiterst sterk deelnemersveld kwam het Leidse turntalent tot een 27e plaats.

Ruim 100 turnsters

Aan de EYOF deden ruim honderd turnsters mee, waarvan een groot deel uit ijzersterke turnlanden als Rusland, Roemenië, Italië en Engeland. Het team van Nederland werd zevende.

“Olympische Spelen in het klein”

Juliëtte kijkt terug op een fantastische tijd in Györ.

“Het EYOF zijn de Olympische Spelen in het klein. We verbleven ook in een Olympisch Dorp met de hele Nederlandse delegatie. Naast het turnen hebben we ook andere Nederlandse sporters aangemoedigd bij hun wedstrijden. In totaal waren er 2400 sporters uit heel Europa. Dit was mijn eerste Europese wedstrijd als turnster. Ik ben tevreden, al hoewel ik een paar foutjes gemaakt heb. Ik heb de afgelopen week heel veel geleerd en heb gezien hoe ver andere Europese turnsters zijn. Nu eerst vakantie en daarna keihard trainen voor het Jeugd EK dat in 2018 in Glasgow gehouden wordt”,  aldus Juliëtte.

Foto: PR

reacties