Leidsche Boys krijgt ongenadig pak slaag in Woerden

Leidsche Boys krijgt ongenadig pak slaag in Woerden

LEIDEN – Leidsche Boys ging op bezoek in Woerden maar kreeg het zwaar. Na het verlies tegen Taurus wilde tegenstander VEP tegen Leidsche Boys een goed resultaat neerzetten. De verwachting was dat dat wel zou lukken, maar het moet wel nog even gebeuren. Vanaf de aftrap overtuigde VEP en werd de aanval gezocht. Na een kwartier had dat al succes. Na een assist van Mike van der Steen maakte Peter Vermeij zijn eerste na zijn terugkeer.

Uitstel van executie

Daarna had VEP de wedstrijd al direct kunnen beslissen, maar Allen Marcus en Peter Vermeij mistten. Peter Vermeij deed dat uiteindelijk toch door de 2-0 te maken in de 24e minuut. Ryan van de Aar was dit keer de aangever. Een tegenvaller was het uitvallen van Ryan en in zijn plaats kwam Mitch van Haaren. VEP leek even de concentratie wat te verliezen en er werd wat gehaast gespeeld. Mitch van Haaren en Robert van Oostwaard mistten nog een kans waardoor VEP bij de rust met 2-0 leidde.

Ook de tweede helft was het VEP wat de aanval zocht en na een kwartiertje spelen maakte Sebastiaan Krieger de 3-0 en was het gespeeld. Enkele minuten later kopte Leidsche Boys echter volledig onverwachts de 3-1 erin. VEP leek gas terug te nemen en geloofde het wel. Gelukkig voor het thuispubliek, herpakte VEP zich en zo kon Mitch van Haaren de 4-1 erin koppen uit een corner van Daan Walgreen. VEP gaf nu echt gas en creëerde kans op kans. Mitch van Haaren scoorde de 5-1, Mike van der Steen pegelde de 6-1 erin en Mitch maakte de 7 compleet met zijn derde van de middag.

Een overwinning waarin door VEP flink aan het doelsaldo werd gewerkt. Gezien de spanning in deze competitie kan dit doelsaldo uiteindelijk doorslaggevend zijn. Trainer Reinier van der Leij kon alleen maar dik tevreden zijn met dit resultaat. ‘Met Ryan en Peter in de basis wilden we meteen druk zetten en dat pakte erg goed uit.’

De spanning blijft en VEP staat nu 4 punten van koploper Bernardus, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Wel moet gezegd worden dat de resultaten van de wedstrijden tegen Floreant nog verwerkt moeten worden. Aangezien VEP in Boskoop won, heeft het nadeel van het vertrek van Floreant.

Foto: Woerden.TV / Alex de Kuijper

reacties