Leidse binnenstad niet beste van Nederland

Leidse binnenstad niet beste van Nederland

LEIDEN – Het is Leiden niet gelukt zich te voegen bij de beste vijf binnensteden van ons land. De stad moet genoegen nemen met een plek in de top 10. De vijf steden die wel door gaan zijn Arnhem, Breda, Den Haag, Enschede en Nijmegen.

Erwin Roodhart, Centrummanager Leiden: “Ik vind het ontzettend jammer dat we niet door zijn. We zijn hoog geëindigd en dat is mooi, maar als je meedoet, wil je ook gewoon winnen.”

Concurrentie te groot

Leiden deed mee in de categorie ‘grote binnensteden’. Daar bleek de concurrentie te groot. “De jury noemde expliciet dat Leiden op de goede weg is,” vertelt Roodhart. “Ze waarderen dat we al grote stappen hebben gemaakt, maar het werk is nog niet af. We kunnen nog te weinig resultaat laten zien.”

De prijs die aan de verkiezing verbonden is bestaat uit de titel en hulp bij het vermarkten van het Beste Binnenstad van Nederland-predikaat. De titel vormt zo niet alleen een kroon op het verrichte werk, maar biedt ook mogelijkheden gericht zijn op marketing en promotie. Het winnen van deze titel kan dus een boost geven aan het economisch functioneren van de binnenstad.

Stad is nog niet af

De uitschakeling vlak voor de finale is een teleurstelling, maar er is ook begrip voor het oordeel van de jury. Roodhart: “Overal in het centrum staat een schop in de grond, maar er is nog niets echt af. De Catharinasteeg wordt nog ingericht, Hudson’s Bay opent waarschijnlijk pas in september. Kortom: er moet ook nog het een en ander gebeuren.”

Over twee jaar is er opnieuw een verkiezing van de beste binnenstad. Roodhart hoopt dat de resultaten die tegen die tijd geboekt zijn Leiden zeker weer een hoge notering zullen opleveren.

Foto: Leiden Marketing

reacties