Leidse Bob van Buul start actie voor hongerend Afrika

Leidse Bob van Buul start actie voor hongerend Afrika

LEIDEN – Je kunt niet het lijden van de hele wereld op je nemen, maar je kunt wel íets doen. En dat deed de Leidse Bob van Buul: hij startte een actie op Instagram voor Afrika, dat geteisterd wordt door honger, dorst en oorlog.

50 cent voor drie vrienden

De jonge Leidse ondernemer Bob van Buul kan de situatie in Afrika niet meer aanzien.

“Er is een ramp aan de gang in Afrika”, zegt hij in een filmpje op Instagram. “In Soedan, in Nigeria, er zijn honderdduizenden mensen die eenvoudigweg geen voedsel hebben, geen water, en er is een oorlog aan de gang.  Voor de komende 72 uur doneer ik 50 cent voor iedereen die tenminste drie vrienden tagt onder deze boodschap.”

Diep in de buidel

Op het moment van schrijven zijn we zestien uur verder. Het filmpje is inmiddels ruim 1100 keer bekeken en 200 mensen hebben reacties met de gevraagde vriendentags achtergelaten. Bob mag aan het einde van de 72 uur flink in de buidel tasten voor Giro 555, maar dat doet hij met liefde.

“Ik speelde al een tijdje met de gedachte wat ik zou kunnen doen. Weggeefacties zijn momenteel hip, dus daar kwam het idee vandaan. De journaalbeelden spreken voor zich, het raakt me. Ik heb dat met m’n opvoeding meegekregen, dat we iets voor een ander kunnen doen die minder heeft. Want zeg nou eerlijk, de wereld is een grote teringzooi. Dan moeten mij echt niet zeuren met hoe goed we hier we zitten!”

Meehelpen

Wil jij ook meehelpen? Tag dan vandaag nog drie vrienden onder het filmpje op de Instagram van Bob. En ondernemers, bedrijven of particulieren zijn die Bob’s donatie willen verdubbelen, maken die helemaal zijn dag!

Foto: Bob van Buul via Instagram

 

 

reacties