Leidse Glibber is BCL’s Leidenaar van het Jaar

Leidse Glibber is BCL’s Leidenaar van het Jaar

LEIDEN – Emile van Aelst, beter bekend als De Leidse Glibber, is volgens de leden van de Business Club Leiden (BCL) de Leidenaar van het Jaar. Van Aelst kreeg de prijs, een beeldje van Rembrandt, uit handen van BCL-voorzitter Chris Verplancke.

Emile, door Jochem Myjer omschreven als dé Leidse Paparazzo, is een graag geziene gast bij menig evenement in de stad. Onvermoeibaar struint hij samen met zijn trouwe fotocamera door de binnenstad op zoek naar leuke plaatjes.

Verplichte weblog

Zijn weblog op LeidseGlibber.nl is verplichte kost voor wie wil weten wat hij/zij allemaal gemist heeft. De slogan van de site is niet voor niets: “Als je het hier niet leest, is het niet gebeurd.”

Naast zijn populaire blog vult Van Aelst ook wekelijks een pagina in het Leidsch Dagblad. Ook daar smullen Leidenaren van zijn verslagen van feesten en partijen uit het Leidse.

De waardering voor wat Emile doet is groot. Vooral ook omdat hij altijd gratis te werk gaat. Organisatoren van evenementen springen een gat in de lucht als de ‘Glibber’ hun festivalterrein betreedt. De promotionele waarde van Emile is groot. Heel groot. En het kost ze niets. Alhoewel, misschien een paar biertjes.

Verdiende titel voor Emile

Eerder werd Emile van Aelst al vereeuwigd in de clip bij Jochem Myjer’s Lalala Leiden, op 59 seconden is hij te zien. Waarom Myjer dat deed? Omdat Emile heel beroemd is. Ook bij hele beroemde Leidenaren.

Foto: Archief J2TV

reacties