Featured Video Play Icon

[VIDEO] Leidse Glibber: ‘Mooi rijtje om tussen te staan’

LEIDEN – De Leidse Glibber is er nog een beetje beduusd van. Emile van Aelst, zoals de Glibber echt heet, werd dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Business Club Leiden verkozen tot Leidenaar van het Jaar.

In the picture

BCL-voorzitter Chris Verplancke overhandigde hem tijdens de bijeenkomst een award van de hand van Jeroen Spijker, met de beeltenis van de allereerste Leidenaar van het Jaar: Rembrandt. En Emile maar denken dat ‘ie gewoon even foto’s ging maken van het feestje voor zijn website. “Ik had in de wandelgangen al gehoord dat ik genomineerd was, maar er zijn veel belangrijker mensen dan ik.”

Emile van Aelst: “Ik sta de hele dag zelf achter de camera en loop heel irritant aan iedereen te vragen ‘kom even staan voor een fotootje’, en nu sta ik zelf in the picture. Da’s toch wel een beetje eng. Maar ik ben heel trots. Het is heel mooi als je dit soort waardering krijgt voor het werk dat je doet.”

‘Zoveel leuke evenementen’

Emile is een graag geziene gast bij menig evenement. Onvermoeibaar struint hij samen met zijn camera door de binnenstad op zoek naar leuke plaatjes voor zijn fotoblog LeidseGlibber.nl en zijn wekelijkse pagina in het Leidsch Dagblad. Organisatoren van evenementen zijn altijd dolblij wanneer het Glibbertje met zijn camera verschijnt, want Emile’s bereik is enorm.

“Er worden zoveel leuke evenementen georganiseerd in Leiden”, zegt de Glibber. “En als er iets georganiseerd wordt, dan bruist en stad. En als de stad bruist, profiteren de ondernemers daarvan en die steken dan weer geld in de stad. En als er goed verslag van zo’n evenement wordt gedaan, dan maak je dus met z’n allen zo’n stad mooi.” 

reacties