Leidse Helma Gruijthuijsen op WK bowlen voor 50+ in München

Leidse Helma Gruijthuijsen op WK bowlen voor 50+ in München

LEIDEN/LEIDERDORP – Helma Gruijthuijsen mag dan pensioengerechtigd zijn, je zult haar niet vinden achter de geraniums. Deze stoere dame traint momenteel voor haar deelname aan het wereldkampioenschap bowlen voor 50-plussers in München.

Fanatiek bowler

Helma is 65 jaar, woont in Leiden en bowlt al ongeveer 25 jaar. Ze werd rap Nederlands kampioen en behoort al jaren tot de landelijke bowlingtoppers. Sinds haar pensioen is ze nòg fantieker geworden, helemaal nu ze over anderhalve week naar München vertrekt, waar ze als lid van het Nederlands team deelneemt aan het WK bowlen voor 50-plussers. Sinds een jaar bowlt ze bij de Bowling Vereniging Leiderdorp.

Veel wedstrijden

Na een serie kwalificatierondes werden vier heren en vier dames, waaronder Helma, gekozen voor het Nederlands team. Helma traint niet vaak, maar speelt wel heel veel wedstrijden: ze pakt met haar teams landelijke titels en promoveerde laatst nog met het Nationale League team naar de hoofdklasse.

Spierballen

Het WK bowlen voor 50-plussers vindt plaats van 13 t/m 20 augustus. Tot die tijd is Helma nog druk bezig haar spierballen èn bowlingballen uit te proberen op de baan boven Winkelhof.

Binnenkort op Leiden.TV een uitgebreide reportage over Helma.

Foto: Sportcity Bowling via Facebook

reacties