Featured Video Play Icon

[VIDEO] Leidse Blues- en Jazzweek beleeft 37e editie

LEIDEN – Voor de 37ste keer wordt in de Leidse binnenstad de Leidse Blues- & Jazzweek uitbundig gevierd. Tot en met zondag 22 januari zijn er bijna 60 optredens te zien.

De meeste artiesten laten van zich horen in het gebied tussen Nieuwe Rijn, Nieuwstraat en Kaasmarkt, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot ‘Jazzwijk’. Natuurlijk kan De Kroegentocht, op woensdag, ook deze editie niet ontbreken. Meer dan 30 horecalocaties zullen die avond live blues- of jazzmuziek hebben.

Nieuwe plekken voor jazz

Ook dit jaar zijn er een aantal nieuwe deelnemende horecapodia tijdens de Kroegentocht, waaronder Bon Vivant en North End op het Noordeinde en Bad Habits aan de Pelikaanstraat. Naast de nieuwe podia zijn er ook vertrouwde plekken als L’Esperance en Barrera aan het Rapenburg. In de buurt van de Mare en Morspoort is er ook een ruim aanbod aan muziek.

Kortom, de hele stad staat bol van de muziek tot en met zondag 22 januari, met voor ieder wat wils. Het mooiste is dat alle optredens de hele week lang gratis zijn. Met veel aanstormend én bewezen talent in een sfeervolle omgeving.

reacties