Alle Leidse kids hebben nu toegang tot de  Verwonderwereld

Alle Leidse kids hebben nu toegang tot de Verwonderwereld

LEIDEN – Alle Leidse basisschoolleerlingen hebben vanaf toegang tot de Verwonderwereld. Deze week ondertekenden wethouder Dirkse met vele partijen en organisaties een samenwerkingsconvenant.

Samenwerkingsverband

Twaalf Leidse organisaties, bestuurders van PROOLeiden en SCOL, en wethouder Paul Dirkse van Onderwijs, Sport en Duurzaamheid ondertekenden deze week een nieuw samenwerkingsconvenant over het Verwonderpaspoort. Hiermee geven zij een mooi vervolg aan de samenwerking en de kracht van het Verwonderpaspoort waarmee Leidse basisschoolleerlingen de afgelopen jaren de wereld van natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid ontdekten.

De Verwonderwereld

De aanwezigen bekrachtigen met het convenant hun wens dat alle Leidse kinderen toegang krijgen tot de Verwonderwereld. Deze digitale omgeving geeft kinderen toegang tot de wereld van natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid, ook wel NWTD. Met hun zogenaamde Verwonderpas hebben ze in de klas, in de deelnemende musea en andere instituten, óf thuis toegang tot de digitale Verwonderwereld waarin ze spelenderwijs van alles ontdekken.

NWDT-instituten

Inmiddels hebben ruim 6.000 Leidse basisschoolleerlingen een Verwonderpas ontvangen en zo toegang tot de activiteiten, proefjes en spelletjes op het gebied van natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid. Leerkrachten gebruiken het Verwonderpaspoort ook als centrale toegang voor het boeken van activiteiten bij alle Leidse instituten op het gebied van NWTD.

“Juist de samenwerking met alle Leidse partners op het gebied van NWTD maakt dit project tot een succes dat we graag samen voortzetten en blijven ontwikkelen, uitbreiden en verbeteren”, aldus Yuri Matteman, hoofd Educatieve Ontwikkeling bij Naturalis en initiatiefnemer Verwonderpaspoort.

De komende jaren willen de partners ervoor zorgen dat de thema’s duurzaamheid en gezondheid een prominente rol krijgen in het Verwonderpaspoort.

Uitbreiding regio Leiden

Ook de gemeenten rond Leiden zijn uitgenodigd deel te nemen aan het Verwonderpaspoort. Afgelopen november 2017 won het Verwonderpaspoort de Museumeducatieprijs. Daarmee is er budget beschikbaar om die uitbreiding te realiseren.

Ook eens op avontuur in de Verwonderwereld? Kijk dan hier! De Dinowereld en Bijenwereld zijn vrij toegankelijk.

Foto: PR Naturalis

reacties