Featured Video Play Icon

[VIDEO] Leidse Muurdichten krijgen nieuwe website (en fototentoonstelling)

LEIDEN – De Muurgedichten die her en der in de Leidse binnenstad te vinden zijn, kom je nu ook online tegen. Op de nieuwe website lees je meer informatie bij de gedichten zoals achtergronden over de maker en vertalingen. Ook lees je er wat de gedichten voor Leiden betekenen.

Pepijn Reeser van het Taalmuseum: “Als ik heel precies ben hebben we 121 muurgedichten in 38 talen in Leiden. Maar niet alles is een muur gedicht.”

Patricia Nauta

Om de nieuwe website feestelijk te lanceren is er offline een tentoonstelling ingericht. Hier kunnen bezoekers onder meer hun kennis van de Muurgedichten testen in een quiz en is er een indrukwekkende fototentoonstelling van stadsfotograaf Patricia Nauta te bewonderen. Zij portretteerde mensen op straat bij de gedichten.

Veel van die mensen hebben ook een bijzonder verhaal bij zo’n gedicht. Die verhalen werden verzameld door Joop van Gerven van de Leidse Universiteit en ook te lezen tijdens de tentoonstelling.

Wie meer wil weten over de Leidse Muurgedichten kan terecht op de nieuwe website én tot 15 juni 2018 in Old Skool aan het Pieterskerkplein.

reacties