Leidse muziekfreaks gebundeld in een fotoboek

Leidse muziekfreaks gebundeld in een fotoboek

LEIDEN – Leidenaren zijn een creatief en muzikaal volkje. Fotograaf Renzo Candido legde bijna honderd muziektalenten vast voor zijn boek ‘Leidse muzikanten: van Arto tot Zosja’.

“Het uitgangspunt voor dit boek was het willen vastleggen van Leidse muzikanten; kroegtijgers met afgeleefde koppen”, vertelt Renzo. Gaandeweg is de stijl veranderd en werden het portretten van muzikale Leidenaars. Bijna honderd portretten van oude helden én jonge honden. Zelf wilde ik oudgedienden als Aad van Pijlen, Johan Polvliet, Chris Koenen en Rob Baars fotograferen, alleen al omdat hun gezichten spannende verhalen vertellen. De selectie ging vanzelf, van de één kwam de ander. “

Op sjouw met Leidse muzikanten

Een heel jaar is fotograaf Renzo Candido op sjouw geweest om Leidse bands, zangers, muziekdocenten, gitaristen, drummers, pianisten, dirigenten, componisten, producers en DJ’s te fotograferen. Hij portretteerde hen op een plaats van hun keuze; in de oefenruimte, thuis op hun favoriete muziekluisterstoel, op een fijne plek in de stad, veelal met hun geliefde instrument in de hand. In zwart-wit, met sterke licht-donkercontrasten. Het boek verschijnt in februari. Daarnaast heeft Renzo het plan opgevat om met alle gefotografeerde muzikanten een enorme jamsessie te organiseren. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang.

Foto: Renzo Candido

 

reacties