Leidse Nachtraad: dat nachtleven kan bruisender!

Leidse Nachtraad: dat nachtleven kan bruisender!

LEIDEN – Donderdagavond wordt de Leidse Nachtraad geïnstalleerd in het Van der Werfpark. Deze groep wil een brug bouwen tussen gemeente, organisaties en het uitgaanspubliek, om zo het Leidse nachtleven naar een hoger niveau te tillen.

De kracht van de nacht

De Leidse Nachtraad is een samenwerking van ruim twintig organisaties die hun krachten bundelen om het nachtleven nieuw leven in te blazen. De raad is het gezicht van de nachtcultuur in Leiden en een samenwerkingspartij voor de gemeente, organisaties en creatievelingen om de nacht als kracht voor de stad te gebruiken. De afgelopen tijd kon je een petitie tekenen.

Knelpunten

Volgens de Nachtraad zitten er een aantal haken, ogen en hiaten aan en in het Leidse nachtleven. Door samen te werken, hopen de verschillende partijen deze knelpunten uit de weg te helpen. Zo ontbreekt het Leiden aan een experimenteel en spannend nachtleven waardoor veel stappers naar andere steden trekken, en hebben creatievelingen ruimte en podia nodig om zich te ontwikkelen. Ook zouden nieuwe organisaties tijdelijke of permanente speelruimte moeten kunnen krijgen in de vorm van vergunningen en locaties.

Naast kroegen zou er meer gedanst moeten worden, maar waar? De Nachtraad wil graag met gemeente en vastgoedeigenaren in gesprek. En last but not least: bescherm de vrije culturele ruimte en bouw niet alles vol met winstgevende projecten. Dit alles moet van Leiden een bruisende stad maken, zowel overdags als ’s nachts.

Silent disco

Komende donderdagavond rond negen uur wordt de Leidse Nachtraad officieel geïnaugureerd op de Vismarkt, naast het stadhuis. En daar hebben de omwonenden geen last van, want het is een silent disco. Een DJ laat vanaf een boot zijn beste beats horen waarop de nachtbrakers met koptelefoons op in het park kunnen dansen.

Foto: Archief PPCRN

reacties