Leidse producenten trekken stekker uit musical ‘Urinetown’

Leidse producenten trekken stekker uit musical ‘Urinetown’

LEIDEN – Het Leidse productiehuis Joint Venture Productions heeft de stekker uit hun musicalproject ‘Urinetown’ getrokken. Er was een kleine landelijke tour gepland, maar er bleken te weinig kaarten te zijn verkocht voor de voorstellingen.

Cultmusical

Het was de grote droom van Michiel de Boer en Marcel Woudsma: een nieuw productiebedrijf voor muziektheater starten. Dat productiehuis werd Joint Venture Productions. De Leidse heren pakten het groots aan en wisten de rechten de verwerven van ‘Urinetown’, een cultmusical die onder liefhebbers grote bekendheid geniet.

Drie weken repeteren

Er werd een artistiek team aangesteld, er werden audities voor de rollen gehouden, decors gebouwd en de voorstelling werd verkocht aan verschillende theaters in Nederland. De afgelopen drie weken repeteerden cast en crew met ziel en zaligheid op het muzikale verhaal over een futuristisch stadje waar je moet betalen om te mogen plassen. Maar het mocht niet baten; Joint Venture Productions zag zich genoodzaakt de stekker uit het project te trekken.

“We hebben in de afgelopen maanden heel hard gewerkt om deze bijzondere en unieke voorstelling met elkaar te ontwikkelen”, zegt Marcel Woudsma. “Het besluit om te moeten stoppen is dan ook erg teleurstellend voor alle betrokken partijen. Het ons niet gelukt om voldoende promotie voor de voorstelling te maken wat resulteert in een tegenvallende voorverkoop. Dit gepaard met financiële onzekerheid voor de toekomst heeft ons doen besluiten om de voorstelling te moeten annuleren.”

Klinkende namen

Michiel en Marcel wisten klinkende namen als Filip Bolluyt en Linda Wagenmakers aan zich te binden, maar ook dit kon helaas niet voor een gezonde kaartverkoop zorgen. Verschillende medewerkers spreken zich bedroefd uit op Facebook.

Regisseur Rutger Bulsing zegt: “We waren iets heel bijzonders aan het maken. Hoe verdrietig het ook is dat niemand deze voorstelling kan gaan zien, ik sta nog steeds enorm achter hetgeen we hebben bereikt. Met opgeheven hoofd neem ik afscheid van een hele unieke en mooie ervaring.”

Eerdere projecten

Een eerder project van Joint Venture Productions, SummerBeatz in het EEC in Leiden, moest geannuleerd worden omdat er te weinig kaarten waren verkocht. Het soundtrackconcert ‘Magic of the Movies’ in de Stadsgehoorzaal ging wel door en werd behoorlijk goed bezocht.

Foto: Joint Venture Productions

reacties