Leidse producer Bas Veeren wint Buma Award

Leidse producer Bas Veeren wint Buma Award

LEIDEN – De Leidse producer Bas Veeren heeft een Buma Award gewonnen. Hij krijgt de prijs voor beste radiovormgeving samen met Paul Keuzenkamp, voor de jingle die hij maakte voor het radioprogramma Roodshow van NPO Radio 2/AVROTROS.

Felbegeerd beeldje

Maandagavond werden de Buma Awards uitgereikt in Theater Amsterdam. Nogal spannend voor de Leidse muziekproducer Bas Veeren; hij was samen met zijn collega Paul Keuzenkamp genomineerd in de categorie radiovormgeving, voor hun ‘Roodshow’-jingle. Het werd een mooie avond, want de heren mochten het felbegeerde beeldje in ontvangst nemen.

Muzikale koker

In de Leidse contreien is Bas Veeren voornamelijk bekend van de laatste hits van Barry Badpak, maar er komt nog veel meer uit zijn muzikale koker. Jingles voor bekende radioprogramma’s, lekker plaatjes, leaders en filmmuziek; Bas doet het allemaal.

CV

Zo maakte hij jarenlang de audiovormgeving voor de radioprogramma’s van Rob Stenders, en meer recentelijk de vormgeving voor ‘Aan de slag!’ op Radio2.  In samenwerking met Top Format Productions deed hij ook de vormgeving voor Gerard Ekdom. Ook maakte hij, samen met Daniel Kok, de leaders voor het Unity TV Nieuws en LEVEN! TV. Daarnaast had hij het afgelopen jaar met ‘remember you’ een nummer 1-hits in, jawel, Oost-Europa.

Zijn nieuwe plaat ‘Is it really love’ wordt onder andere gedraaid door top-DJ Martin Guerrix. “Moving again’ is al meer dan een half miljoen keer afgespeeld op Spotify. Zijn vorige single ‘Shiver’ was al een net zo grote klapper. Bas zat een tijdje bij het label van Armin van Buuren, Armada. Tegenwoordig zit hij bij Spinnin’, het grootste platenlabel voor dancemuziek ter wereld. Per maand luisteren meer dan 100.000 mensen naar Bas’ muziek op Spotify.

 “Leuk voor m’n moeder”

Deze Buma Award is voor Bas de eerste grote prijs en hij is er dolblij mee:

“Deze prijs is een grote erkenning, echt ontzettend leuk”, zegt hij enthousiast. “Het is gaaf dat we juist hebben gewonnen met een jingle die nogal out of the box is, voor een redelijk onbekend programma. Ik vind de prijs vooral leuk voor m’n moeder, want het is altijd een beetje lastig uitleggen wat ik doe en dat dat niet alleen m’n hobby is. Nu kan ze zeggen dat ik er een prijs mee heb gewonnen, haha. Serieus, het is gewoon cool, ook wat betreft de exposure in de scene. Het geeft me de kans om meer van m’n eerdere werk te laten zien!”

 

Bas (links) en Paul (rechts) op de groene loper van de Buma Awards

Foto’s: Planet Creon via Facebook

reacties