Leidse regio glansrol in nieuwe film Johan Nijenhuis

Leidse regio glansrol in nieuwe film Johan Nijenhuis

REGIO – Niet alleen de Leidse Schouwburg is te zien in de nieuwste film van regisseur Johan Nijenhuis; meer plekken in Leiden en Oegstgeest dienen als decor voor ‘Gek van Geluk’.

Gestoei in een hooischuur

Begin juli streken cast en crew neer in de Leidse Schouwburg voor filmopnamen voor de nieuwste rolprent van Nijenhuis. Vele figuranten waren opgetrommeld om de zaal een volle aanblik te geven terwijl Valerie, gespeeld door Carly Wijs, een concert gaf. Maar de crew was nog niet klaar met de Leidse regio. Afgelopen week werden er scènes opgenomen op de Elza Hoeve van boer Wilbert van der Post: een scène met veel gestoei in een hooischuur. Ook bij Kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest werd er gefilmd.

De vrijgezelle moeder en de werkloze acteur

In Gek van Geluk speelt Plien van Bennekom speelt de hoofdrol van vrijgezelle moeder die liefdesliedjes schrijft. Door gebrek aan romantiek in haar leven heeft ze weinig inspiratie. Carly Wijs speelt haar beste vriendin en samen bedenken ze een plan: ze huurt een werkloze acteur in de vorm van Matteo van der Grijn in om haar te inspireren.

Een glansrol voor de Leidse regio

Regisseur Johan Nijenhuis maakte eerder krakers als Costa!, Volle Maan en Toscaanse Bruiloft. Gek van Geluk zal vanaf 7 december in de Nederlandse bisocopen draaien. Nog heel even wachten tot we onze regio een glasrol zien spelen op het witte doek dus.

Foto: Wilbert van der Post via Facebook

reacties