Featured Video Play Icon

[VIDEO] Trots op je Leidse rrr? Zeg het met Stadse Tassies

LEIDEN – Wie trots is op zijn of haar rollende Leidse rrr, zegt het met de Stadse Tassies van Babet Ammerlaan. Per verkochte tas doneert ze 1 euro aan de Voedselbank.

Trots op Leids accent

De 21-jarige studente Babet Ammerlaan is geboren en getogen in Leiden. Toen ze een relatie kreeg met een Twentenaar raakte ze geïnteresseerd in dialecten, en met name haar eigen Leidse rrr.

“Ik ben er heel trots op dat ik uit Leiden kom en ik ben trots op mijn Leidse accent”, vertelt Babet. “Daar wilde ik iets mee doen. Katoenen tasjes zie je heel veel op straat nu en zo ben ik op Stadse Tassies gekomen.”

Verbindende factor

Babet is nog maar net begonnen met haar tassenbedrijfje en heeft inmiddels drie varianten in de collectie: Juh, koekeroe, Tewring en Kekkeris.

“Ik heb gemerkt dat Leidenaren heel trots zijn op hun stad maar dat niet heel erg laten zien”, gaat Babet verder. “En als je met je Leidse tasje ergens anders gaat winkelen en je komt iemand tegen die ook uit Leiden komt, krijg je een soort verbindende factor.”

1 euro naar Voedselbank

Babet wil met de Stadse Tassies ook nog iets anders doen voor de stad: ze doneert van elke verkochte tas 1 euro aan Voedselbank Leiden. “Ik vind het heel belangrijk om iets voor m’n omgeving te doen en niet alleen met mezelf bezig te zijn.”

reacties