Leidse slager van Schaik heeft de beste

Leidse slager van Schaik heeft de beste

LEIDEN – De lekkerste spareribs van Nederland koop je in Leiden, en wel bij slager Simon van Schaik op de Lage Rijndijk. Hij heeft maandag de Spareribs Trophy 2016 gewonnen.

In de top 10

De winnaar van deze vakwedstrijd werd bekendgemaakt tijdens het inspiratiecongres van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Van Schaik deed al enkele jaren mee met de wedstrijd en won steeds mooie tweede of derde prijzen. Van Schaik wist al dat hij in de top 10 stond, maar dat zijn spareribs dit jaar zouden winnen, had hij niet durven dromen.

Simon van Schaik: “Het is een beetje onwerkelijk. We hebben er jaren naar uitgekeken, en dan komt het toch nog onverwachts. Ik ben helemaal heppiedepeppie! Ik heb het juryrapport nog niet binnen, daar ben ik wel benieuwd naar. Ik denk dat het de marinade is. Die hebben we zelf ontwikkeld. Daarnaast komen onze spareribs van het Duroc varken. Die zijn iets vetter, maar hebben toch stevig vlees. Het vlees heeft daardoor een volle smaak.”  

Simon houdt zijn overwinning nog heel even in de luwte. “Vanaf woensdag ga ik ermee knallen. Maar ik moet nog even mijn voorraad aanvullen”, lacht hij.

Rutte aan de spareribs

De winnende spareribs worden geserveerd op het Binnenhof op 7 juli. Voordat de Eerste en Tweede Kamer met zomerreces gaan, wordt het politiek jaar afgesloten met een barbeque in de binnentuin van perscentrum Nieuwspoort. Simon verheugt zich daar erg op: “Ik mag zelf achter de barbecue! Leuk om mee te maken. Ik vind het wel een eer dat Rutte straks mijn spareribs staat te eten.”

Foto: J2TV / Guido Marsman

 

 

 

reacties