Leidse Sportprijzen voor Boudewijn, Tessa, Nynke, Evelyn en ZVL

Leidse Sportprijzen voor Boudewijn, Tessa, Nynke, Evelyn en ZVL

LEIDEN – De sporthelden van 2016 zijn bekend. ZVL, Boudewijn Roell, Tessa van Schagen, Nienke van Zijp en Evelyn van Leeuwen vielen met hun neus in de Leidse Sportprijzen.

Olympische medailles

Tijdens de feestelijke uitreiking in de Stadsgehoorzaal werd weer eens duidelijk hoeveel sporttalent er eigenlijk rondloopt in Leiden. Van schaken op wereldniveau tot Olympische medailles in Rio en elke nuance daar tussenin, was vertegenwoordigd op de lange lijst genomineerden.

Sportploeg

ZVL mag zich de Sportploeg van 2016 noemen, net als vorig jaar. De waterpolodames staan al jaren aan de top van Nederland door een gedegen jeugdopleiding en uitgekiend scoutingwerk. ZVL heeft een goed jaar achter de rug. Ze wonnen maar liefst drie bekers in seizoen 2015/2016.

Sportman

Sportman van 2016 Boudewijn Roell roeit bij Asopos de Vliet en is een vaste waarde van de Holland Acht. Weinig mensen zeggen dat ze brons op de Olympische Spelen hebben behaald, maar bij Boudewijn hangt de plak in de prijzenkast.

Sportvrouw

Tessa van Schagen heeft ze dit jaar alles gewonnen wat ze maar kon winnen op haar sterke benen. Dankzij zilver op de 100 meter bij het NK Amsterdam kreeg ze een individueel startbewijs voor Rio, waar ze de halve finale bereikte op de 200 meter.

Coach

Nynke van Zijp is roeicoach van het Leidse Njord en beleefde een ongekend succesvol Olympisch avontuur: ze coachte de vrouwen dubbel vier met Nicole Beukers naar het zilver, en was verantwoordelijk voor de gouden medaille van Maaike Head en Ilse Paulis.

Aangepaste sporter

Rolstoelbasketbalster Evelyn van Leeuwen nam op haar 44ste deel aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, waar ze als center van Oranje een bronzen plak pakte.

Foto: LSF

reacties