Leidse studentenverenigingen presenteren Jaarplan StudentenStad 2018

Leidse studentenverenigingen presenteren Jaarplan StudentenStad 2018

LEIDEN – Gemeente Leiden, Leiden Marketing, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen en de vijf grootste studentenverenigingen van Leiden presenteerden woensdag het Jaarplan ‘StudentenStad 2018’.

Samenwerkingsafspraken

Met deze presentatie zijn de samenwerkingsafspraken van het partnerschap StudentenStad dat de partijen sinds 2015 hebben gesloten, opnieuw bekrachtigd. Wethouder Robert Strijk, Martijn Bulthuis van Leiden Marketing en Kirsten Lelieveld, de praeses van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen, ondertekenden het jaarplan woensdagavond tijdens het Stadsdebat in de Stadsgehoorzaal.

Student en stad verbinden

In het jaarplan zijn verschillende activiteiten opgenomen die georganiseerd worden door de verenigingen om zo student en stad met elkaar te verbinden en de diversiteit verder doet opbloeien. Een goed voorbeeld is het debat zelf, de filmwedstrijd ‘Student & Stad’, waarbij studenten zelf een filmpje maken over hoe zij Leiden als studentenstad zien en de &Cultuurkaart, waarmee studenten die lid zijn van een vereniging korting krijgen op verschillende musea en culturele activiteiten in Leiden.

Foto: Sebastiaan de Groot

reacties