Leidse Trix ook razendpopulair in Barcelona

Leidse Trix ook razendpopulair in Barcelona

LEIDEN – Onze grande dame Trix heeft een recordaantal bezoekers getrokken in Barcelona. De T. rex van Naturalis reist nu verder naar Parijs.

Best bezochte tentoonstelling ooit

Afgelopen maandag was de laatste dag van T. rex Trix in museum CosmoCaixa in Barcelona. In ongeveer zes maanden tijd hebben 379.119 bezoekers oog in oog gestaan met de vleesetende dinosauriër. Hiermee was T. rex een van de best bezochte tentoonstellingen ooit van het museum. Trix is inmiddels in Parijs aangekomen. Op 6 juni opent daar in Muséum National d’Histoire Naturelle de tentoonstelling “Un T. rex à Paris”.

Grote publiekstrekker in Barcelona

Sinds 27 november vorig jaar was Trix te zien in museum CosmoCaixa. Oorspronkelijk zou Tyrannosaurus rex tot en met februari in Barcelona staan. Dit verblijf werd wegens succes verlengd. Trix blijkt, net als bij Naturalis in Leiden, een enorme publiekstrekker te zijn. Ze heeft het in zich kinderen en ouders, wereldwijd, voor wetenschap te fascineren.

Op wereldtournee

Na Leiden, Salzburg en Barcelona gaat T. rex Trix nu naar Parijs. Van 6 juni 2018 tot en met 2 september 2018 staat het skelet daar in het Muséum National d’Histoire Naturelle. Daarna vliegt ze naar China. In 2019 komt Trix weer terug naar Leiden. De T. rex krijgt dan een ereplek in het nieuwe museum van Naturalis.

Foto: Archief PPCRN

reacties