Leidse turnsters behalen medaille en NK-kwalificatie

Leidse turnsters behalen medaille en NK-kwalificatie

LEIDEN – De Leidse turnsters Juliëtte Pijnacker en Anna Fakkel hebben dit weekend goede zaken gedaan bij de voorwedstrijd in Almelo. Juliëtte kon de bronzen medaille mee naar Leiden nemen en jeugdturnster Anna Fakkel wist zich te kwalificeren voor het NK turnen in Ahoy en voor de toestelfinale sprong.

Oefening voor kwalificatiewedstrijd

De 13-jarige Juliëtte Pijnacker gebruikte deze wedstrijd als oefening voor de kwalificatiewedstrijd voor het EYOF, het European Youth Olympic Festival, dat deze zomer in Hongarije word gehouden. Op 25 mei wordt tijdens  de wedstrijd op het IAG-toernooi in Den Bosch de plaatsen verdeeld voor de acht turnsters die in de Trajectselectie voor het EYOF terechtkomen. Met haar bronzen medaille is Juliëtte goed op weg.

Lichte hersenschudding

De 12-jarige Anna Fakkel kende een slechte voorbereiding van deze wedstrijd: vrijdag liep ze een lichte hersenschudding op. Maar dat weerhield Anna niet om vol de wedstrijd in te gaan. En met resultaat: ze behaalde met haar vijfde plaats ruimschoots de NK-limiet en ze plaatste zich voor de toestelfinale sprong.

Programma uitbreiden

Beide turnsters turnen bij de Amsterdamse eredivisievereniging Turnz Amsterdam Gymnastics. Juliëtte en Anna gaan de komende weken gebruiken om hun programma te stabiliseren en uit te breiden.
Foto: PR

reacties