Leids turntalent gaat trainen in Texas

Leids turntalent gaat trainen in Texas

LEIDEN – De 13-jarige Juliëtte Pijnacker gaat een deurtje verderop; het turntalent gaat in de herfstvakantie trainen bij het World Champions Centre in Spring, Texas.

Ervaring opdoen

De piepjonge eredivisieturnster uit Leiden maakt deel uit van het eredivisieteam van Turnz Amsterdam Gymnastics, en in de herfstvakantie wordt deze stage georganiseerd door Turnz om de turnsters internationale ervaring op te laten doen ter voorbereiding op de EYOF in 2017, het European Youth Olympic Festival. En ervaring opdoen zullen ze, want het World Champions Centre is de thuisbasis van de Olympisch- en Wereldkampioene Simone Biles. Juliëtte en haar teamgenoten kunnen vast nog wel wat van haar leren.

Reeks nationale titels

Juliëtte heeft op haar jonge leeftijd al een indrukwekkende staat van dienst. Zo maakt ze al drie jaar lang deel uit van de Oranje Jong Talent Selectie van de KNGU, en heeft ze een hele reeks nationale titels op haar naam staan. Juliëtte begon haar turn carrière op 4-jarige leeftijd bij Nieuw Brunhilde in Leiden. Toen ze 9 jaar oud was maakte ze de overstap naar Turnz Amsterdam Gymnastics. Daar traint ze nu 29 uur per week onder leiding van coaches Wolther Kooistra en Claudia Werkhoven.

reacties