Leidse turntalent Juliëtte Pijnacker pakt gouden plak in Parijs

Leidse turntalent Juliëtte Pijnacker pakt gouden plak in Parijs

LEIDEN – Juliëtte Pijnacker kan haar tienerkamer inmiddels behangen met medailles. Afgelopen weekend sleepte het Leidse turntalent in Parijs wederom een gouden plak binnen.

Solo-goud en teamgoud

De 14-jarige Juliëtte pakte afgelopen weekend op het Internationale tournooi Daniel D’Amato in Parijs de gouden medaille gewonnen. Het Nederlandse team, waar Juliëtte deel van uitmaakt, won ook nog gezamenlijk het teamgoud. Het tournooi Daniel D’Amato is een sterk bezette wedstrijd met deelnemers als onder meer Oekraïne, Tsjechië en Frankrijk; turnlanden bij uitstek.

Publiek op de banken

Juliëtte begon de wedstrijd op brug, waar ze een krachtige oefening neerzette. Op balk moest ze helaas een val incasseren maar met haar wervelende vloeroefening, waarvoor zelfs het Franse publiek op de banken ging staan, legde ze de bodem voor haar gouden medaille. Met op sprong een yurchenkoschroef en het hoogste cijfer van allen, rondde ze de wedstrijd succesvol af.

Druk turnprogramma

Juliëtte heeft de afgelopen tijd een druk programma gehad; eind oktober was ze in België bij de Wase Gym Cup, vorige week was ze in Marseille bij Elite Gym Massilia. Ook komend weekend staat er een internationale wedstrijd op het programma, de International Stormarn Cup in Hamburg.
Foto: PR

reacties