Leidse Zeehelden maken hun buurt samen groener

Leidse Zeehelden maken hun buurt samen groener

LEIDEN – De bewoners van de Leidse Zeeheldenbuurt gaan komende zaterdag aan de slag met een een actie om hun wijk groener te maken.

Gratis tuinplanten

Afgelopen zaterdag was er al een plantenactie voor de gloednieuwe Oosterhof, maar komende zaterdag kunnen álle buurtbewoners meedoen met de actie ‘Tegel eruit, Plant erin’ van de gemeente Leiden. Tegen het inleveren van tuintegels krijgen zij een gratis tuinplanten van Tuinman & Tuinman, die zaterdagmiddag tussen half twee en half vier ’s middags met een kar vol planten op de hoek van de Trompstraat en Munnikenstraat staan. De actie Tegel eruit, Plant erin is onderdeel van de GOED campagne van de gemeente.

Geveltuintjes

Op diezelfde zaterdagmiddag leggen bewoners samen met de Groencommissie Zeeheldenbuurt 26 geveltuintjes aan op de Munnikenstraat en de Van Galenstraat. De gemeente heeft de ‘hardware’ de week ervoor aangelegd, de bewoners en de groencommissie rijden de grond erin, hangen rekjes op en beplanten de tuintjes.

Ieder jaar aan de slag

Ieder jaar organiseert de Groencommissie Zeeheldenbuurt samen met de gemeente Leiden een geveltuinenactie om gericht een of meer straten in de buurt te vergroenen. Dit jaar zijn de Munnikenstraat en Van Galenstraat aan de beurt. Deze geveltuinactie is de grootste tot nu toe. Vanaf 2015 heeft de Groencommissie vier groenacties georganiseerd, met straks in totaal 94 nieuwe geveltuintjes in de buurt.

Foto: Zeeheldenbuurt Leiden via Facebook

reacties