Lekker bewegen: KidsClinic op de Leiden Atlethiekbaan

Lekker bewegen: KidsClinic op de Leiden Atlethiekbaan

LEIDEN – Bewegen is goed voor kinderen, zoveel is duidelijk. De Leidse marathon en Leiden Atletiek maken er meteen maar een gezellig spektakel van, aanstaande zondag.

Sprankelen

Zondag 25 maart vindt de tweede KidsClinic plaats. Dit feestelijke evenement laat de Leiden Atletiekbaan in Het Leidse Hout van één tot vier uur ’s middags sprankelen van de sportende kids. De KidsClinic wordt georganiseerd door de Leiden Marathon in samenwerking met Leiden Atletiek.

Meer sporten

Het doel van de Leiden Marathon is om kinderen te laten sporten en bewegen. Tijdens de KidsClinic kunnen kinderen verschillende hardloop- en atletiekvormen beoefenen. Bij binnenkomst ontvangen de kinderen een stempelkaart waarop alle onderdelen staan waaraan ze zondagmiddag kunnen deelnemen. De warming-up gebeurt op liedjes van Kinderen voor Kinderen en uiteraard is er een DJ present die voor de stomende beats zorgt tijdens het sporten.

Het goede doel

Tijdens de KidsClinic valt er ook nog wat te winnen: bij binnenkomst krijgen de deelnemertjes een lootje voor een loterij met fijne prijzen. Een deel van de opbrengst van het sportfestijn gaat naar het KWF.

Foto: PR

reacties