Leonardo College: ‘onrust na grensoverschrijdend gedrag medewerker’

Leonardo College: ‘onrust na grensoverschrijdend gedrag medewerker’

LEIDEN – De politie heeft een 32-jarige Leidenaar gearresteerd op verdenking van grensoverschrijdend gedrag. De man bekleed een ‘prominente positie’ bij zwemvereniging ZVL-1886, maar is ook verbonden aan het Leonardo College. Op de topsportschool ‘leeft het thema’, zo verklaart de rector tegenover Leiden.TV.

Wim van der Veer, rector Leonardo College: “In de school merk je wel dat dit een thema is dat leidt tot speculaties en vragen die we zoveel mogelijk proberen te beantwoorden.”

De rector is trots op zijn leerlingen en hun ouders: “Een situatie als deze leidt altijd tot onrust. Ik ben trots op de leerlingen en ouders, en hoe ze hiermee omgaan. Ik waardeer de constructief en meedenkende reacties van de ouders.”

Direct nadat het nieuws over de opgepakte medewerker naar buiten kwam, liet de school een bericht uitgaan naar de leerlingen en hun ouders. “Tot nu toe zijn er een aantal meedenkende e-mails van ouders binnengekomen die meepraten over dit onderwerp,” aldus Van der Veer. De school is open over de situatie en zal vragen altijd beantwoorden. Van der Veer: “Ik wil benadrukken dat als leerlingen, ouders en pers meer informatie willen of vragen hebben, dat ik altijd bereid ben om hierop antwoord te geven. Zolang er wel gerespecteerd wordt dat wij nu even wat stiller zijn en dat het onderzoek in rust verder kan gaan.”

Aangifte

De verdachte werd dinsdag aangehouden nadat twee minderjarigen aangifte tegen hem hadden gedaan. De verdachte werkt als externe kracht bij het Leonardo College en vervult volgens Sleutelstad een kader-positie bij zwemclub ZVL-1886. Volgens die site zijn de kinderen die aangifte hebben gedaan wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag ook lid van die club. Wat het grensoverschrijdend gedrag precies inhoudt, wil de politie niet zeggen. De 32-jarige Leidenaar zit momenteel vast voor verhoor.

Foto: Archief PPCRN 

reacties