‘Levensgevaarlijke’ Hoessein G. vrij om voortzetting behandeling

‘Levensgevaarlijke’ Hoessein G. vrij om voortzetting behandeling

LEIDEN – De beslissing van de rechter om de Leidenaar Hoessein G. in vrijheid zijn proces af te wachten, stuitte op nogal wat weerstand vanuit de samenleving. De website Rechtspraak komt met een verklaring voor deze beslissing.

‘Te gevaarlijk’

Afgelopen dinsdag stond de 41-jarige Leidenaar Hoessein G. voor de rechtbank in Den Haag om over zijn voorlopige hechtenis te praten. De rechter besloot hem voorlopig zijn vrijheid terug te geven, ondanks dat hij ‘schokkende dingen heeft gedaan’. Justitie zei G. ‘te gevaarlijk om vrij rond te lopen.’

Knuppel, kapotte fles, kopstoot

Hoessein G. werd in juli vorig jaar neergeschoten bij de Arendshorst, toen hij had geprobeerd om zijn ex-vriendin dood te slaan met een knuppel. In mei van dit jaar, toen hij voorwaardelijk vrij was, bedreigde hij een persoon met een kapotgeslagen fles in café De Koperwiek. Niet veel later deelde hij een kopstoot uit aan zijn nieuwe vriendin en sloeg haar met een ploertendoder. De video van het voorval in De Koperwiek die momenteel op internet circuleert, bracht onrust in de samenleving teweeg.

Opgelegde behandeling voortzetten

De reden dat de rechtbank besloot om Hoessein G. voorlopig vrij te laten, is omdat zij het belangrijk vindt dat G. de hem eerder door de rechtbank opgelegde behandeling zal voortzetten. Ook dient hij zich aan andere voorwaarden te houden; zo moet hij zich regelmatig melden bij de reclassering. De rechtbank heeft een afweging gemaakt tussen de aard en de ernst van de feiten en de persoonlijke omstandigheden van de verdachte.

Dit staat te lezen op rechtspraak.nl, de overkoepelende website van rechtbanken, gerechtshoven en de Hoge Raad der Nederlanden.

Foto: Max Pixel

reacties