Levensstroom Gemeente zet kerk in de verkoop

Levensstroom Gemeente zet kerk in de verkoop

LEIDERDORP – Apostolische kerk de Levensstroom Gemeente wil af van haar kerkgebouw aan de Elizabethhof in Leiderdorp. Het gebouw is te duur en staat daarom sinds kort in de etalage.

Het pand werd volgens de brochure in 2005 geopend en volgens het Leidsch Dagblad kostte het zo’n 10 miljoen euro om te bouwen. Maar net als veel andere kerken in ons land heeft ook Power City, zoals het gebouw gedoopt is, te kampen met teruglopende bezoekersaantallen.

Onbesproken is het pand zeker niet. Een plan van de toenmalig spiritueel leider en gebedsgenezer Jan Zijlstra om een kerkkruis met een lichtstraal in de lucht te projecteren stuitte bijvoorbeeld op weerstand van omwonenden.

Kerkgebouw in de etalage

De Levensstroom kan en wil het pand nu niet meer betalen. Dus wordt er gezocht naar overnamepartners. Wie interesse heeft in het pand van 5000 vierkante kan volgens de makelaar de ex-kerk prima gebruiken voor horeca, of zelfs een megabioscoop. We willen niemand op ideeën brengen maar: Pathé, als het in Leiden niet lukt?

levensstroom gemeente zaal
Komt de nieuwste IMAX-zaal van Nederland straks in Leiderdorp?

Net als Leiden is ook Leiderdorp al jaren te porren voor een multiplex met meerdere bioscoopzalen. Daarvoor biedt Power City een goed uitgangspunt. Zo heeft de grootste zaal een comfortabele hoeveelheid stoelen: 1350 in totaal.

Het pand ligt aan de A4 en is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Bovendien is de ligging, naast woonboulevard WOOON, ideaal te noemen als het gaat om het trekken van publiek. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij.

Foto: Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij

reacties