LIFF presenteert vol trots de slechtste film ooit: ‘The Room’

LIFF presenteert vol trots de slechtste film ooit: ‘The Room’

LEIDEN – Deze film is alleen maar vol te houden met veel drank, veel vrienden en veel doorzettingsvermogen. ‘The Room’ is dan ook de boeken ingegaan als ‘de slechtste film ooit’. Heb je meer reden nodig om hem donderdagavond te gaan bekijken tijdens het LIFF? Nee toch.

LIFF

Tijdens het LIFF, het Leiden International Film Festival, word je sinds 2006 tien dagen lang getrakteerd op de beste films, filmpremières, films op niet voor de hand liggende locaties en filmgerelateerde muziek en feestjes. En soms ook op bijzondere films. Zoals bijzonder slechte films. Zó slecht, dat het weer goed is.

De plank mis

‘The Room’ is een film uit 2003 en is geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Tommy Wiseau, die ook nog de hoofdrol voor zijn rekening neemt. Dit gebeurt wel vaker in filmland en hoeft geen probleem te zijn, ware het niet dat Wiseau in dit geval de plank wat misslaat. Mijlenver misslaat. Een reis om de wereld misslaat.

Spoiler alert

Let op, spoiler alert! ‘The Room’ gaat over Johnny, een succesvolle bankier uit San Fransisco. Hij is verloofd met Lisa, maar Lisa zegt tegen haar moeder dat ze Johnny saai vindt. Moeder zegt tegen Lisa dat ze vanwege zijn geld bij Johnny moet blijven, maar Lisa gaat vreemd met Johnny’s beste vriend Mark. Lisa blijft bij Johnny maar houdt dit niet vol en dan liegt ze tegen haar moeder dat Johnny haar geslagen heeft en dan zoent ze weer met Mark en dan moet ze opbiechten aan Johnny dat ze een affaire met Mark heeft en dan gaat Johnny in de badkamer zitten en dan hoort hij een gesprek tussen Lisa en Mark en dan trapt hij zijn huis in elkaar en dan pleegt hij zelfmoord. Einde.

Lachwekkend plot

The Room was oorspronkelijk bedoeld als een romantisch drama, maar heeft onbedoeld een dusdanig lachwekkende plot dat de film inmiddels onder comedy valt. De plotwendingen en de indrukwekkend miserabele  acteerprestaties maakten de film een cultklassieker die iedereen gezien moet hebben. Tel daarbij op een minuscuul budget en nog minder capaciteiten, en je krijgt een bizar geheel aan onkunde waar je je ogen niet vanaf kan houden.

Donderdagavond, 21.45 uur in het Trianon. Een must-see. Echt hoor. Meer info over LIFF vind je hier.

Foto: Wikipedia

reacties