Lijnbaan binnenkort gedeeltelijk éénrichtingsverkeer

Lijnbaan binnenkort gedeeltelijk éénrichtingsverkeer

LEIDERDORP – Binnenkort kun je op een stuk van de Lijnbaan nog maar één kant op. Wethouder Wassenaar wil zo het sluipverkeer vanaf De Baanderij tegenhouden.

Vorige sluiproute

Vanaf bedrijventerrein De Baanderij maken veel bestuurders gebruik van de sluiproute over de Lijnbaan naar de Vronkenlaan. Voorheen probeerden automobilisten de vele stoplichten op het Enegelendaal te omzeilen door gebruik te maken van de Van der Marckstraat. Dit is niet de breedste straat van de wereld, dus dit leverde veel problemen op voor de buurtbewoners, zeker in de spits.

Nieuwe route

Vorig jaar juni werd een stuk van de Van der Marckstraat éénrichtingsverkeer, en dus probeert het sluipverkeer het nu via de Lijnbaan. En daar worden de bewoners van de Vronkenlaan en de Laan van Ouderzorg weer niet blij van. Daarom is wethouder Kees Wassenaar nu van plan om ook éénrichtingsverkeer in te stellen op een stuk Lijnbaan.

Onderzoek

Gemeente Leiderdorp gaat in het voorjaar onderzoeken hoe de verkeersstromen nu echt in elkaar zitten op die drukke punten in Leiderdorp. Naar aanleiding van de resultaten van dat onderzoek gaat wethouder Wassenaar met definitieve oplossingen aan de slag. Tot die tijd gaat de Lijnbaan richting de Vronkenlaan dus dicht.

Foto: Max Pixel

reacties