Lintjesregen 2018 klaar; en doorrr naar Lintjesregen 2019

Lintjesregen 2018 klaar; en doorrr naar Lintjesregen 2019

REGIO – De Lintjesregen is nog maar net opgedroogd, of je mag alweer aan de slag voor volgend jaar. Vanaf nu kan iedereen iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding tijdens de Lintjesregen van 2019.

Veel regionale lintjes

Voriger week donderdag, tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, werden in de Leidse regio vele inwoners verrast met een lintje. Het heeft Koning Willem Alexander behaagd om dertien Leidenaren, zeven Leiderdorpers, elf Oegstgeestenaren, één Zoeterwoudenaar en drie Voorschotenaren koninklijk te onderscheiden. In totaal kregen bijna drieduizend Nederlanders een decoratie. Zuid-Holland heeft van alle provincies de meeste lintjes gekregen: 573 stuks.

Wie verdient ook een lintje?

De feestelijkheden zijn nog maar nauwelijks voorbij of de gemeenten in de Leidse regio gaan alweer op zoek naar te decoreren inwoners voor de Lintjesregen 2019. Ken jij ook iemand die een lintje verdient? Kan eigenlijk niet anders, want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Vrijwillige, zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Deze mensen kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Maar daarvoor moeten ze worden voorgesteld, en wel door iemand anders dan zijzelf.

Voordragen

Op de lintjeswebsite vind je alle informatie rondom het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding. Kun je meteen even checken of jouw beoogde vrijwillige held aan alle criteria voldoet. Op die site kun je meteen het voordrachtformulier downloaden. Het formulier moet uiteindelijk worden ingediend bij de gemeente waar de aspirant-gedecoreerde woont. Wacht niet te lang, want voor 1 juli moeten de papieren binnen zijn. Daarna gaat de commissie aan de slag om alle voordrachten te bestuderen.

Foto: Archief PPCRN

reacties