Liquidatie Zeynel Er opnieuw in Opsporing Verzocht

Liquidatie Zeynel Er opnieuw in Opsporing Verzocht

LEIDEN – Dinsdagavond besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht aan poging tot moord en later de liquidatie van Zeynel Er. Ruim een jaar na dato is de zaak nog steeds niet opgelost.

Eerdere aanslag

Op 14 juni 2016 werd de 50-jarige Zeynel Er iets voor zessen ’s avonds doodgeschoten op de hoek van de Gieterijstraat en de Rooseveltstraat. Op 21 juli 2016 werden een 34-jarige Zaandammer en een 23-jarige man uit Purmerend aangehouden, die nog altijd vastzitten op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Zeynel Er. Het is niet de eerste aanslag op dat Zeynels leven. Op 11 november 2015 werd hij neergeschoten bij een kantoorpand aan de Amsterdamse Derkinderenstraat, maar overleefde deze aanslag. Over de toedracht en daders van deze poging tot moord tast de politie nog in het duister.

Persoonsverwisseling

Een maand eerder, in oktober 2015, werd bij hetzelfde kantoorpand in Amsterdam de ex-advocaat Haydar Zengin doodgeschoten. Op het moment van de moord zat hij achter het bureau van Zeynel. De politie denkt dat het om een persoonsverwisseling zou kunnen gaan, en dat Zeynel ook het eigenlijke doelwit van deze aanslag was. Na deze moord kon of wilde Zeynel Er geen duidelijkheid wie of waarom iemand hem dood zou willen hebben. Ook was Er geen bekende van de politie.

Automatisch wapen

Zeynel Er was ondernemer en runde sinds 2014 in de Derkinderenstraat in Amsterdam het bouw- en schoonmaakbedrijf Ocean Construction bv. Op de onfortuinlijke 14 juni 2016 doet Zeynel boodschappen op het Vijf Meiplein en wandelt naar huis, als er een zwarte Volkswagen Caddy aan komt rijden, waaruit een schutter springt met een automatisch wapen. Zeynel wordt zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overlijdt.

Gouden tip

De politie is naarstig op zoek naar getuigen en zit vol vragen over de schutter, de handlanger, de vluchtroute en de gebruikte voertuigen en de eerdere aanslag op Zeynel Ers leven en dat van Haydar Zengin. De gouden tips in deze zaken zijn 20.000 en 15.000 euro waard.

Kijk hieronder de uitzending van Opsporing Verzocht terug:

Foto: Still uit Opsporing Verzocht

reacties