Lootsma en Zaniewska winnen 61e ‘Open Leidse’

Lootsma en Zaniewska winnen 61e ‘Open Leidse’

LEIDEN – Het niveau was opperbest op Tennisclub Roomburg afgelopen week. Daar werden voor de 61e keer de Open Leidse Kampioenschappen (OLK) georganiseerd. Winnaar bij de mannen werd Niels Lootsma (foto). Bij de dames ging Sandra Zaniewska met de grootste beker naar huis.

Zaniewska duidelijk de sterkste op OLK

Zaniewska heeft op basis van haar cijfers niet echt een moeilijke week gehad. Ze won bijna elke wedstrijd met overtuigende scores. In de halve finale bij het vier sterren A-toernooi boodt Danielle Harmsen met twee keer 6-2 nog de meeste weerstand. De finale werd makkelijker gewonnen. Tegen Dominique Karregat werd het 6-2 en 6-1.

Niels Lootsma had een zwaardere week waarbij het vooral op zaterdag in de halve finale nog erg spannend werd, 7-6(10) 7-5. In de grote finale had Lootsma niet zoveel tegenstand van andere finalist Tim van Terheijden. Het werd 3-6 en 4-6.

Lootsma ook de winnaar in dubbelspel

In de heren dubbel stonden Lootsma en Van Terheijden weer tegenover elkaar. In die pot werd het team Lootsma – Van Leijsen uiteindelijk de winnaar. Tegen Van Terheijden en Jesse Timmermans werd het 7-6(3), 3-6 en 4-6.

Bij de dames moesten Dewi Dijkman en Tiffany Höberth hun meerdere erkennen in Erika Vogelsang en Mandy Wagemaker. Deze laatste twee wonnen de finale redelijk makkelijk in 6-2 6-2.

Foto: Open Leidse Kampioenschappen

reacties