Lorena van Bunningen wint Publieksprijs van Beelden in Leiden

Lorena van Bunningen wint Publieksprijs van Beelden in Leiden

LEIDEN – Dit weekend was voor het laatst de expositie Beelden in Leiden op de Hooglandse Kerkgracht te bewonderen. Tijdens de afscheidsborrel werd Lorena van Bunnigen ontving de Publieksprijs, voor haar werk ‘You had it yesterday, now it’s here’.

‘Raakvlakken’

Sinds 18 mei stonden de kunstwerken op de Hooglandse Kerkgracht voor de zesde editie van Beelden in Leiden. Het thema dit jaar was-hoe kan het ook anders- De Stijl. De werken van de jonge kunstenaars die exposeerden tijdens deze BiL hadden dan ook allemaal een raakvlak met deze kunststroming. De titel van deze editie was dan ook ‘Raakvlakken’.

Samen toosten

Zondag werd met alle betrokkenen, van kunstenaars en vrijwilligers tot jury en media getoost op de beeldententoonstelling, die wederom vele bezoekers naar de groene oase in de binnenstad trok. Voor de deelnemende kunstenaars was het ook een spannende borrel, want de Publieksprijs werd uitgereikt. Kunstenaar Rein Verhoef was al tevreden; hij won in mei al de juryprijs voor zijn bijdrage en verkocht het werk weldra aan architect Fons Verheijen.

Eigenlijk fotograaf

Lorena van Bunnigen mocht uiteindelijk die felbegeerde Publieksprijs in ontvangst nemen voor haar kunstwerk ‘You had it yesterday, now it’s here’.

“Ik had het echt helemaal niet verwacht”, zegt Lorena. “Ik denk dat ik heb gewonnen vooral te maken heeft dat ik eigenlijk fotograaf ben. Ik zoek de grens op tussen fotografie en het ruimtelijke, maar ik zie me zelf niet als beeldhouwer. Fotografie is vaak wat toegankelijker voor mensen, kunnen ze vaak iets meer mee dan een heel abstract beeld. Ik denk dat de curatoren dat interessant vonden.”

Foto’s: J2TV / Guido Marsman en Lorena van Bunnigen

reacties