Featured Video Play Icon

[VIDEO] Lorentzschool in het nauw tijdens de pauzes

LEIDEN – Een schoolplein is om op te spelen. Maar wanneer je over je klasgenoten struikelt, wordt dat een beetje lastig. Daarom zette de Leidse Lorentzschool donderdag het schoolplein af met lint. De speelruimte die overbleef, liet precies zien hoe groot het schoolplein zal zijn tijdens de voorgenomen bouwwerkzaamheden op, in en rondom de basisschool.

Tikkertje en haasje-over

Directeur Henk Lardée maakt zich zorgen over de veiligheid van de leerlingen tijdens de bouwwerkzaamheden. Intussen is bouwbedrijf Niersman druk in de weer met de voorbereidingen voor de klus op het schoolplein.  De Lorentzschool wil net als Niersman de werkzaamheden zo snel mogelijk kunnen afronden, maar nu de plannen aangepast zijn, blijkt dat de leerlingen bijna twee jaar bovenop elkaar moeten gaan staan tijdens de pauze. De Lorentzschool heeft zo’n 950 leerlingen, dus tikkertje en haasje-over is er niet meer bij. Waar de kinderen hun fietsjes moeten stallen, is al helemaal een raadsel.

Duidelijk signaal

Met de afzetting op het schoolplein wil schoolhoofd Lardée een duidelijk signaal afgeven, om daarna met ouders, kinderen, Niersman en andere belanghebbenden in gesprek te gaan.

 

 

 

 

 

reacties