Ga op Lowlands eens ín een kunstwerk van De Lakenhal zitten

Ga op Lowlands eens ín een kunstwerk van De Lakenhal zitten

LEIDEN – Ga je naar Lowlands? Hartstikke leuk! Mocht je je geliefde Leiden nou al te zeer gaan missen, kruip dan even in de huid van burgemeester van der Werf op het festivalterrein. Want ook dit jaar werkt De Lakenhal weer mee aan het project Dropstuff Photo Booth.

Meer dan muziek

A Campingflight to Lowlands Paradise, beter bekend als Lowlands, trekt 1993 jaarlijks duizenden mensen naar Biddinghuizen. Tijdens het festival kun je niet alleen van bandje naar bandje hoppen, je kunt ook kiezen voor literatuur, film, cabaret, ballet, theater, discussie, lezingen… En kunst.

Met kostuum en al

Net als voorgaande jaren levert museum De Lakenhal een typisch Leids kunstwerk voor de Animation Booth. Het idee van deze booth is om deel uit te maken van een wereldberoemd kunstwerk van Nederlandse bodem, compleet met kostuum en al. Het Mauritshuis, het Centraal Museum en Museum de Lakenhal werken aan het project mee, waardoor je iedere dag uit een ander schilderij kunt kiezen. Eerder kon je je laten fotograferen als lijdend voorwerp op de snijtafel van Nicolaes Tulp, als het Meisje met de Parel en in Lucas van Leyden’s meesterwerk Het Laatste Oordeel.

‘Liberty’ van Erwin Olaf

Dit jaar heeft Museum De Lakenhal iets moderners uitgekozen: het werk ‘Liberty’ van Erwin Olaf. Je weet wel, die enorme foto over Leidens Ontzet die hij in 2011 maakte in opdracht van het museum en de universiteit. De beroemde fotograaf verbeeldde die laatste dramatische dagen door alle belangrijke figuren, verklede Leidenaren dus, uit dat stuk Leidse geschiedenis samen te voegen op één foto, gesitueerd in de Pieterskerk. Het werd een historisch èn modern beeld tegelijk.

Leiden in Biddinghuizen

Voor de Photo Booth op Lowlands is ‘Liberty’ nu omgetoverd tot een levensgroot decor waar je in kunt kruipen. Je kunt het kostuum van je favoriete personage aantrekken en in de foto van Erwin Olaf gaan staan. Dus als je in het feestgewoel je stadje heel even mist, weet je waar je moet zijn. Zelfs in Biddinghuizen.

Kijk hieronder naar een impressie van de Dropstuff Photo Booth uit 2015, toen je als naakte zondaar in Het Laatste Oordeel op de foto mocht:

Foto: Erwin Olaf / Museum De Lakenhal via Instagram

reacties