Het maakt niet uit wat je stemt, als je maar stemt

Het maakt niet uit wat je stemt, als je maar stemt

LEIDEN – De Leidse gemeenteraad gaat met een gezamenlijke campagne haar best doen om je te laten stemmen. Het maakt niet uit wat je stemt, àls je maar stemt. Met de slogans ‘Leiden, dat ben IK’ en ‘Leiden, dat zijn WIJ’ wordt de burger actief betrokken bij het democratische proces.

Campagne voeren

Het zal je vast niet ontgaan zijn: op 21 maart mogen we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. De partijen zijn al lang en breed begonnen met hun campagnes; het kan niet lang meer duren tot je een rode roos of een pluche tomaat aangeboden krijgt op de markt.

Het belang van stemmen

Om de Leidse kiezers zo goed mogelijk te informeren over de aankomende verkiezingen en het belang van stemmen nogmaals te onderstrepen, komt de gemeenteraad vanaf volgende week ook een gezamenlijke campagne.

Bewuster maken

De campagne is voor een deel online, dus je zult hem hier en daar gaan tegenkomen op bijvoorbeeld je tijdlijn of als advertentie naast artikelen. De campagne moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Leidenaren bewuster worden van de invloed die zij zelf hebben op hun eigen leefomgeving. Zodat we dus uiteindelijk de gang naar de stembus maken.

Ik en wij

De slogans ‘Leiden, dat ben IK’ en ‘Leiden, dat zijn WIJ’ zul je vaak tegenkomen, gevolgd door de mededeling ‘Dus ik stem op 21 maart’. De gemeenteraad heeft voor deze campagne gekozen omdat de verkiezingen gaan over onderwerpen die ons allemaal aangaan. De raadsleden stemmen over deze onderwerpen in de raad. Jouw stem is indirect dus van invloed op de hele stad: de ‘ik’ en de ‘wij’ in de campagneslogans.

Leids Kieskompas

Nog geen idee wat je moet gaan stemmen? Op 22 februari komt een speciale Leidse versie van het KiesKompas online. Op de gemeentelijke website kun je nu alvast van alles lezen over geplande debatten, evenementen en de komende verkiezingen.

Foto: Archief J2TV

reacties