Maal je polder droog in Waterland Boerhaave

Maal je polder droog in Waterland Boerhaave

LEIDEN – Waterland Boerhaave is weer open. Dat betekent vooral lekker nat worden, maar ondertussen nog iets leren ook.

Bootjes lossen

In Waterland Boerhaave maal je een polder droog en los je bootjes in de haven. Je steekt samen de handen uit de mouwen en ontdekt de eigenschappen van water. Handige informatie wanneer je in een waterland als Nederland woont.

Droge voeten

Waterland Boerhaave is een wetenschappelijke speeltuin op de binnenplaats van het museum waar kinderen kunnen ervaren wat er nodig is voor droge voeten in ons land. Op de waterbaan leer je hoe alle elementen elkaar beïnvloeden. Spelenderwijs maken de kinderen ook kennis met principes uit de wetenschap en de techniek.

Antwoorden

Hoe werken waterraderen en hoe ‘schroef’ je water omhoog? Wat doe je als de waterwolf langskomt en de polder overstroomt? Hoe werk je samen om van water een polder te maken waar mensen kunnen wonen en koeien kunnen grazen? En, hoe kom je van de ene plek naar de andere als er in waterland geen wegen zijn? De antwoorden kun je vinden in Waterland.

Waterland in het vernieuwde Rijksmuseum Boerhaave is elke dag geopend tot eind oktober. Want daarna wordt met water spelen natuurlijk een beetje koud. Kijk voor meer informatie op de website.

Foto: PR Rijksmuseum Boerhaave

reacties