Magnetron in ruil voor boxershortwarme speed

Magnetron in ruil voor boxershortwarme speed

OEGSTGEEST/LEIDEN – Twee gram speed in ruil voor een magnetron. Een prima deal, dacht een 29-jarige man uit Oegstgeest. Helaas raakte hij zijn magnetron kwijt en de speed heeft hij nooit gezien.

Mandje met handdoek

Donderdagnacht zagen agenten rond kwart over één een man lopen in de Willem Einthovenlaan met aan zijn hand een fiets. Achterop zijn fiets zat een mand met een handdoek erover heen. De agenten gingen naast de man rijden. Hij bleek een bekende van de politie te zijn en woont in een instelling in Oegstgeest. De politie keek even onder de handdoek in zijn mandje en ontdekte daar een magnetron. De 29-jarige man gaf toe dat hij de magnetron meegenomen had uit de keuken van de zorginstelling. Er werd heen en weer gebeld, en ja, het klopte, de instelling miste de magnetron in de keuken. Hij werd aangehouden voor diefstal. Er was geen ontkomen meer aan, dus vertelde de verdachte ook maar wat hij van plan was geweest met het stuk keukenapparatuur.

Deal op Transferium

De verdachte had later die nacht op het Transferium bij Leiden een afspraak met een 25-jarige drugsdealer uit Katwijk. Deze zou de magnetron overnemen in ruil voor twee gram speed. In plaats van de magnetrondief, verscheen de politie ten tonele op het Transferium. De Katwijkse dealer legde zijn kaarten toen maar op tafel en haalde de speed uit… Zijn boxershort. De agenten hielden de Katwijker aan voor harddrugsbezit en heling.

“Een opmerkelijk verhaal”, lacht een woordvoerder van de politie. “Het komt niet heel vaak voor dat er spullen geruild worden voor drugs. Waarschijnlijk heeft politie Leiden Noord het daarom ook op Facebook gezet. We verbazen ons weleens over wat mensen soms uithalen. En dit is daar een mooi voorbeeld van!”

Foto: Politie Leiden Noord via Facebook

reacties