Man die koster overviel moet de cel in

Man die koster overviel moet de cel in

LEIDEN – De 36-jarige man die op 15 september 2015 de koster van de Hartebrugkerk overviel en neersloeg, moet vijf jaar de cel in. Daarnaast krijgt hij TBS met dwangverpleging. Die uitspraak deed de rechter dinsdag.

Poging tot doodslag

De rechtbank acht bewezen dat de overvaller opzettelijk met geweld de koster heeft belaagd om hem te beroven. Verdachte heeft zich op klaarlichte dag in een kerk schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag jegens de koster van die kerk. Hierbij is verdachte zeer agressief opgetreden door het slachtoffer meermalen met een zware kandelaar en een volle fles wijn op het hoofd te slaan.

De foto’s van de plaats delict schetsen een beeld van een hevige strijd, waarbij het slachtoffer veel bloed heeft verloren. Het slachtoffer heeft onder meer scheurwonden op zijn hoofd, een wond in zijn gezicht en een schedelbasisfractuur opgelopen door de handelwijze van de verdachte.

De Rechtbank: “Verdachte heeft zich op geen enkel moment bekommerd om het leed dat hij het slachtoffer aandeed. Verdachte heeft door de diefstal met geweld getoond geen enkel respect te hebben voor andermans eigendommen en zich laten leiden door financieel gewin.”

Nog een straf uit te zitten

Naast de nieuwe straf moet de dader ook een voorwaardelijke celstraf van 425 dagen uitzitten voor een eerder gepleegd misdrijf.

Foto: Wikipedia

reacties