Vluchten kan niet meer: man overhandigt de politie 9 gram cocaïne

Vluchten kan niet meer: man overhandigt de politie 9 gram cocaïne

LEIDEN – Een buurtbewoner die wel erg vaak wegrende wanneer hij de wijkagent zag, bleek daar ook reden toe te hebben. Toen hij ècht niet meer weg kon rennen, overhandigde hij netjes 9 gram cocaïne.

Nogal verdacht

Een wijkbewoner zette het de afgelopen tijd wel heel vaak op een lopen wanneer hij blauw tegenkwam op straat, en daarmee maakte hij zichzelf nogal verdacht.  ‘Waarom rent hij nou steeds weg?’, vroegen de agenten van Politie Leiden Noord zich af op hun Facebookpagina. Donderdagavond kregen ze antwoord op deze prangende vraag.

“Ik werk wel netjes mee”

Donderdagavond liep hij met een vriend op de Herensingel. Dit keer konden surveillerende agenten hem klemrijden met twee auto’s, waardoor hij nu echt geen kans meer had om weg te rennen. De agenten vroegen hem waarom hij steeds de benen nam, en de man koos eieren voor zijn geld. “Rennen heeft nu geen nut. Ik werk wel netjes mee”, zei hij. De agenten waren verbaasd toen de man zonder morren 9 gram cocaïne overhandigde.

60 dagen zitten

De man is aangehouden en mocht mee naar het bureau. Daar bleek dat de vriend met wie de verdachte over de Herensingel had gewandeld, nog 60 dagen moest zitten wegens een veroordeling voor drugshandel. De vriend was er donderdagavond als een haas vandoor gegaan, maar zondagmiddag werd hij gezien op de Willem de Zwijgerlaan. De man werd aangehouden en is uitgenodigd zijn 60 dagen in de gevangenis door te brengen.

Foto: Politie Leiden Noord via Facebook

reacties