Dronken man vouwt auto om boom Oegstgeest

Dronken man vouwt auto om boom Oegstgeest

OEGSTGEEST – Een man die iets te diep in het glaasje had gekeken, verloor zondagochtend vroeg de macht over het stuur. Bij de rotonde Abtspoelweg met de Lange Voort in Oegstgeest was hij frontaal op een boom gereden.

Airbags waren uitgeklapt

Een passerende ambulance vond de auto. Deze was van de weg was geraakt, had een fietspad overgestoken en is met een grote klap tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder stond wonderwel naast zijn voertuig. Gezien de schade en het feit dat de airbags uit waren gegaan, hebben de ambulancebroeders de bestuurder onderzocht op eventuele verwondingen. Ondertussen werd de politie op de hoogte gebracht van de aanrijding.

Toen agenten ter plaatse kwamen, was de bestuurder onderzocht en hoefde hij niet mee naar het ziekenhuis. De politie stelde vervolgens met een blaastest vast dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau. Voor het voertuig werd een bergingsbedrijf gewaarschuwd. Op het politiebureau blies de bestuurder 630 ugl, bijna drie keer zoveel als wettelijk toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder is daarop ingenomen en is er proces-verbaal opgemaakt.

Foto: Politie Leiden-Noord

reacties