Mart Keuning (CU) Raadslid van het Jaar

Mart Keuning (CU) Raadslid van het Jaar

LEIDEN – Leiden.TV-vlogger Joost Bleijie (CDA) is net niet verkozen tot Raadslid van het Jaar. Maar Mart Keuning (ChristenUnie) wel!

Eretitel

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 maakte een jury bestaande uit oud-raadsleden en lokale journalisten bekend wie dit jaar de eretitel mag dragen. De genomineerden dit jaar waren Joost Bleijie (CDA), Lodi van Brussel (D66), Helma Baart (PvdA) en Mart Keuning (ChristenUnie).

Gelukkige winnaar Mart Keuning: “Ontzettend aardig van de jury dat ik dit jaar gewonnen heb. Ik vind het niet alleen een compliment voor mezelf, maar ook voor de ChristenUnie en de hele fractie waarmee ik samenwerk. We hebben veel voorstellen door de raad kunnen slepen en we hebben de belangen van de mensen in de stad op een goede manier kunnen behartigen. Daar ben ik best trots op.” 

Bleijie ‘ll be back

Bleijie toont zich een sportieve verliezer: “Altijd jammer natuurlijk, maar het is al leuk om genomineerd te zijn. Mart Keuning is al jarenlang op, ik zou zeggen, bijna eenzame hoogte bezig. Hij heeft de prijs terecht gewonnen. Voor mij nieuwe kansen, nieuwe prijzen. I’ll be back, om maar met Schwarzenegger te spreken!”

Oeuvreprijs

Lodi van Brussel greep net naast de titel Raadslid van het Jaar, maar hij mocht wel een Leidse Effie in ontvangst nemen: een soort oeuvreprijs. Een stevige schouderklop voor een raadslid dat zijn zijn raadsperiode langdurig heel goed gebruikt heeft.

Foto: J2TV / Guido Marsman

reacties