Meeuwen dolenthousiast over vliegende mieren

Meeuwen dolenthousiast over vliegende mieren

REGIO – De meeuwen maken momenteel een enorme herrie. Ze zijn namelijk dolenthousiast over de grote hoeveelheid vliegende mieren die weer overal opduiken.

Zwermen mieren èn meeuwen

Heb je lekker geslapen? Of ben je uit dromenland gehouden door het onophoudelijk gekrijs van een stel meeuwen? Grote kans dat je antwoord hierop een mopperend ‘ja’ is. De meeuwen zijn momenteel dolgelukkig en we zullen het allemaal weten ook. Voor hen zijn de grote zwermen vliegende mieren een waar feestmaal.

Bruidvlucht

Vrouwtjesmieren maken in de zomer hun bruidsvlucht en de mierenheertjes vliegen er – uiteraard- achteraan. Dit doen ze bij vochtig en drukkend weer, wanneer er hoogstwaarschijnlijk regen op komst is. Ze vliegen waar de wind hen brengt, om vervolgens een nieuwe kolonie te stichten. En die bruidsvlucht is dus nu.

Hitchcock-achtig tafereel

Voor meeuwen is de vliegende mier een smakelijke snack vol proteïnen. Ze happen ze met tientallen tegelijk uit de lucht en roepen naar elkaar wanneer ze weer een zwerm hebben gevonden. Wees gerust, dit Hitchcock-achtige tafereel is zo weer voorbij.

Foto: Archief J2TV

reacties