Mensenhandel door de ogen van slachtoffers

Mensenhandel door de ogen van slachtoffers

LEIDEN – Op het Stationsplein zijn vanaf donderdag grote foto’s te zien. Elk portret staat voor een slachtoffer van mensenhandel. De fotoserie is een reizende tentoonstelling die in Leiden werd hier geopend door wethouder Roos van Gelderen.

Wethouder Van Gelderen: “Ik hoop dat mensen de posters zien en een kijkje nemen bij de foto’s. En dat ze de tijd nemen om het verhaal eronder tot zich te nemen.”

Ogen vertellen het verhaal

In totaal bestaat het project uit 30 portretten, waarvan er nu 16 bij het station staan. De foto’s zijn een intiatief van Comensha dat al 30 jaar strijdt tegen mensenhandel in Nederland en het meer in het zicht probeert te krijgen. Nou dat is met deze grote foto’s zeker gelukt. Onder elke foto staat het bijbehorende verhaal van de persoon. Wat direct opvalt is dat alleen de ogen van de mensen te zien zijn. Volgens de initiatiefnemers is dat omdat de ogen het verhaal vertellen. Maar het is ook om de privacy van de modellen te beschermen.

De reizende fotoserie ging op 22 september 2016 in Den Haag in première en kwam daarna langs Rotterdam, Breda, Amsterdam en Utrecht. In Leiden zijn de portretten nog tot 8 mei te zien.

Foto’s: J2TV / Lauren van Duijvenvoorde

reacties