890 Merenwijkers fel tegen Teylingse skeelerbaan

890 Merenwijkers fel tegen Teylingse skeelerbaan

LEIDEN – Bewoners van de Merenwijk zijn tegen het plan van buurgemeente Teylingen om een skeelerbaan aan te leggen in de Kagerzoom. De gemeente Teylingen is ondanks protesten vastbesloten dit plan door te zetten. De Merenwijkers vinden dat dit stukje natuur groen moet blijven.

Handtekeningenactie

Tijdens een bewonersbijeenkomst begin april werd al duidelijk dat huizenbezitters in de Merenwijk niet zitten te wachten op de expansieplannen van Teylingen. 21 bewoners hebben zich sindsdien ingezet om handtekeningen op te halen voor een groene Kagerzoom. Vrijwilligers gingen daarvoor de straat op maar ook online kan een steunbetuiging worden ingediend. Inmiddels zijn dat er 890.

SP-fractielid Antoine Theeuwen, die de acties coördineert: “In het begin werden de bewoners die direct getroffen dreigen te worden door de aanleg van de skeelerbaan nog weggezet als een kleine minderheid. Maar de aantoonbare brede steun om het natuurgebied te behouden maakt daar korte metten mee. We blijven net zolang doorgaan totdat ook Teylingen inziet dat dit unieke polderlandschap behouden moet blijven”.

Breder fietspad

De gemeente Teylingen wil naast een skeelerbaan ook het fietspad tussen de Merenwijk en Warmond verbreden en verzwaren. Daardoor zou de aanrijdtijd van de brandweer, met een kazerne in de Merenwijk, aanzienlijk worden verkort.

Foto: SP Leiden

reacties