Michiel Zonnevylle zwaait af; Rik Kamps nieuwe voorzitter 3OV

Michiel Zonnevylle zwaait af; Rik Kamps nieuwe voorzitter 3OV

LEIDEN – Het was al bijna zeker, maar nu is het officieel: Rik Kamps is de nieuwe voorzitter van de 3 October Vereeniging. In de ALV nam hij het stokje over van Michiel Zonnevylle.

Afscheid

Michiel Zonnevylle was van 2012 tot nu voorzitter van de 3 Ocotober Vereeniging. In de jaren dat hij voorzitter was, is de Vereeniging nog zichtbaarder in de stad geworden en is een aantal nieuwe evenementen toegevoegd aan het programma van Leidens Ontzet, zoals bijvoorbeeld de 3 October University, die samen
met de Universiteit Leiden wordt georganiseerd. “Ik ben er trots op dat ik een aantal jaren een bijdrage heb kunnen leveren aan het in stand houden van Leidens Ontzet, een bijzondere en unieke traditie”, aldus Zonnevylle tijdens zijn afscheidsspeech.

Geen onbekende

Rik Kamps nam daarna, onder dankzegging aan Michiel, het voorzittersstokje over. Dat Kamps de nieuwe voorzitter van de Vereeniging zou worden, was al wat langer bekend, maar de voordracht moest nog door de commissarissen worden goedgekeurd. Dat is nu dus gebeurd. De nieuwe voorzitter is geen onbekende bij de 3OV, want hij loopt al heel wat jaartjes mee in de Vereeniging. De leden van de selectiecommissie koos unaniem voor Kamps. In het dagelijks leven is hij overigens vennoot bij TeekensKarstens.

Nog meer bestuursnieuws

Tijdens de ALV werd Daan van der Zon geïnstalleerd als bestuurslid van de 3OV en werd afscheid genomen van bestuurslid Egbert Koops. Als vice-voorzitter van de commissie Optocht & Taptoe leverde Koops afgelopen jaren een belangrijke bijdrage aan het professionaliseren van de Taptoe en Grote Optocht.

Foto: PR 3 Ocotober Vereeniging

reacties