Middelbare scholen dicht vanwege zware sneeuwbuien

Middelbare scholen dicht vanwege zware sneeuwbuien

REGIO – De meeste middelbare scholen sturen hun leerlingen rond deze tijd naar huis. Het zware winterweer en de afgekondigde Code Rood zijn daarvoor de reden. De scholen vinden het onverantwoord leerlingen later op de dag de weg op te sturen.

In ieder geval het DaVinci Lammenschans, Het Rijnlands Lyceum, het Teylingen College Duinzigt, Bonaventura College, Stedelijk Gymnasium en Visser ’t Hooft Lyceum sturen hun leerlingen naar huis. Ook de Rooms-Katholieke basisscholen in Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude gaan dicht.

MBO Rijnland

MBO Rijnland kondigt met een tweet aan dat alle schoolgebouwen gesloten worden in verband met het verwachte slechte weer.

Code Rood

Deze regio krijgt vanaf 12.00 uur opnieuw te maken met sneeuwbuien. Dit is een echt weeralarm van het KNMI waarbij extreem weer een grote impact op de samenleving heeft. De weersituatie kan voor zoveel schade, letsel en overlast zorgen dat het maatschappij ontwrichtend kan zijn. Dit kan heel lokaal zijn. Code rood wordt op zijn vroegst 12 uur uitgegeven voordat het weerfenomeen zich voordoet.

Overmacht

Verwacht wordt dat overal de lessen morgenochtend weer worden hervat. Volgens de wet mogen scholen kinderen alleen naar huis sturen als er sprake is van ‘overmacht’, bijvoorbeeld als de school niet bereikbaar is vanwege hevige sneeuwval of als de verwarming op school niet werkt. De school moet dan wel aan de ouders melden dat er die dag geen les wordt gegeven. Ook moet de school regelen dat leerlingen voor wie de ouders geen opvang kunnen regelen, ergens worden opgevangen.

Foto: Archief J2TV

reacties